zondag 30 mei 2010

Landgoed Oldruitenborgh - stadspaleis aan de Zuiderzee (Vollenhove OV)


Honderden jaren staat het er al, dit landgoed aan de rand van het stadje Vollenhove. Je kunt er trouwen, feesten, vergaderen maar vooral ook erg leuk logeren. In het hoofdgebouw van Oldruitenborgh vind je elf kamers, geheel in stijl fijn klassiek ingericht. Een tikje Engels is het allemaal, statig ook maar dat past goed bij de omgeving. Daarnaast ligt op het landgoed het Benthuis, met daarin zes kamers met allemaal een eigen badkamer. Perfect voor wie met z’n familie een weekendje weg wil omdat oma 65 wordt. Dan is er ook nog het Koetshuis, met daarin drie kamers ook met eigen badkamer en toilet. Samen dus 20 kamers. De kamers worden verhuurd aan groepen maar ook als “gewone” B&B-kamer. Heel mooi is de tuin van het landgoed, prachtig aangelegd en gescheiden van de rest van Vollenhove door een eeuwenoude muur. 

Groenestraat 24

8325 AZ Vollenhove

0527-244600
www.oldruitenborgh.nl
20 kamers
prijs vanaf 120 euro inclusief ontbijt

Tips in de buurt:

Wie houdt van natuur, kan z’n hart hier ophalen. Twee mooie gebieden liggen vlakbij: De Weerribben en de Wieden. Je kunt er wandelen, fietsen en vaartochten maken.

Mooie stadjes zijn er ook, de havezate Vollenhove is zelf de moeite waard maar ook Marxveld even verderop. Of ga naar Blokzijl, Giethoorn, Kampen of Steenwijk. Eten kan leuk in Blokzijl, bij het bekende Kaatje of juist in het bruine café Geertien.

mme lescaut - logies en ontbijt (lutten OV)


Suites heeft deze Madame, die eigenlijk Manôn heet en van Amsterdam naar het Overijsselse Lutten verhuisde. In het grote familiehuis waar ze woont met man en kinderen, maakte ze vier suites die allemaal net een beetje anders zijn. De eerste twee suites zijn verdeeld over twee verdiepingen, de andere twee suites zijn meer ruime kamers. Het leuke van die eerste twee suites zijn de bedsteden. Modern en dus groot genoeg voor volwassenen anno nu. Maar vooral ook leuk om heen te gaan als je met de kinderen op pad wilt. In de tuin kun je ontbijten en er staat een hot tub, zo’n warm houtgestookt bad. In de omgeving kun je lekker fietsen (zijn te huur, hoef je niet mee te zeulen). En eten kan prima in de buurt, daar weten Madame en Monsieur Lescaut alles van. Heel fijn adres, bovendien met leuk extra het weblog van de eigenaresse over het verhuizen van “de grote stad” naar dit dorp in Overijssel.

Dedemsvaartseweg-Noord 20
7775 AG Lutten
06 26 726 516 /0523 785 584
http://madamelescaut.nl
4 kamers
prijs vanaf 90 euro inclusief ontbijt





donderdag 27 mei 2010

hotels die wel in t boek horen maar er toch niet in staan?

Helaas heb ik een schrikbarend aantal hotels en B&B's moeten schrappen. Niet omdat ze niet leuk genoeg waren, maar omdat we minder pagina's konden vullen dan gedacht en gehoopt. Dus nu heb ik hier een lijst voor me met allemaal toffe adresjes die ik je toch wil laten zien. Vanaf morgen elke dag eentje. Vooral de provincie Overijssel is genadeloos getroffen...

Morgen meer over Mme Lescaut, voorproefje hiernaast.

BLIJF OP DE HOOGTE

Het boek ligt vanaf deze week in de winkels en is ook te bestellen bij bol.com.
Maar, het wordt leuker dan alleen maar bladeren. Wil je voordelig overnachten in de mooiste hotels? Wil je profiteren van acties en kortingen? Ben je benieuwd naar de hotels die het boek net niet gehaald hebben (uit ruimtegebrek: te weinig pagina's en teveel geselecteerd red.) of wil je de laatste updates checken? Meld je dan NU aan op www.leukhotel.nl !

WIN HET BOEK!!

Win het boek! Doe mee: Vertel jouw leukste, vreemdste, vervelendste, kortom jouw meest bijzondere hotelervaring en maak kans op één van de vijf boeken die mo'media verloot. Stuur je verhaal vóór 21 juni 2010 naar marketing@momedia.nl en wie weet...

donderdag 13 mei 2010

nieuw adres: B&B Het Gein


Leuk nieuw adres in Abcoude, aan een prachtig weggetje langs t Gein is B&B Het Gein. In het tuinhuis van de boerderij uit 1865 kun je slapen. Met twee gastenkamers met elk een eigen badkamer, alles fris ingericht, lekkere bedden, pas een paar weken open. Ontbijt krijg je niet op bed, tenzij je bedgenoot dat regelt voor je: self-catering, noemen we dat - maar met goedgevulde ijskast. Te laat voor in het boek, helaas, maar een adres om te onthouden.



Je zit binnen no-time in hartje Amsterdam, voor wie er van houdt zijn Lindenhoff en vooral Anna Haen twee fijne mooie culinaire winkels om de hoek. Fietsen mee!

2 kamers, prijs vanaf 75 euro inclusief ontbijt
Meer informatie vind je hier, plus ook wat foto's 
http://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast/7672/8

vrijdag 7 mei 2010

eerste pagina's

De hotels en B&B's uit Leuk Hotel hebben allemaal deze weken hun eigen pagina ontvangen. Omdat de boeken er nog niet zijn, maar dat jullie straks wel weten hoe t er uit is komen te zien. De eerste positieve reacties zijn intussen binnen en dat is altijd fijn.

Helaas is er dus ook een groot aantal hotels waarvan de pagina (of halve pagina, of spread) is komen te vervallen. Ik moet nodig inventariseren welke t zijn maar zal ze braaf hier bespreken. Omdat ik er zelf eigenlijk ook gewoon een beetje van baal, maar dat heb je nou eenmaal bij t maken van zo'n boek. Wordt vervolgd.

gastgeber.de

Het Ruhr-gebied is in z'n geheel culturele hoofdstad dit jaar. Terecht schreef de Volkskrant vanmorgen dat de Duitse steden voor een groot deel van de Nederlanders dichter bij huis liggen dan Groningen en Maastricht. Als je naar RUHR.2010 gaat, kun je blijven logeren in een van de Dutch Design 'hotelkamers' die er tijdelijk zijn ingericht. t Ziet er mooi uit, kamers om te gaan uitproberen.

Meer informatie vind je hier http://www.nl-ruhr.de/#
Meer informatie over de spannende, tijdelijke hotelkamers is hier te lezen http://www.nl-ruhr.de/#/gastgastgeber/155/Herzlich-Willkommen
Of, als je snel bent, nog in de Volkskrant van vandaag.

maandag 3 mei 2010

leuk hotel bijna in de winkels!

Het boek waar ik (Petra de Hamer) maanden aan werkte, ligt eind van de maand mei in de winkels. Vorige week had ik t voor t eerst in handen en jaaa, het is een fijn boek geworden. Helaas staan niet alle hotels er in. Schrijven is schrappen, maar in het geval van een reisboek heeft het domweg te maken met gebrek aan ruimte. Daarom komen alle hotels die we HEEL ERG LEUK vonden maar toch niet in t boek staan, vast op deze site. In afwachting van de mooie, echte site die we aan t maken zijn. Na de zomer gaat die live, nog even geduld dus.