donderdag 22 juli 2010

treehotel / zweden

Leuk Hotel houdt niet echt van hotels op gekke plekken, op een paar mooie uitzonderingen in Nederland na. Vuurtoren, havenkraan, in Harlingen weten ze best wat bijzonder is. In Zweden maken ze t pas echt speciaal. Wie de moeite wil nemen helemaal naar Lapland af te reizen, moet beslist hier een kamer boeken: het Treehotel. 

De tekeningen en schetsen zijn nog van de computer, maar zo te zien is dit een enorme ervaring, althans: ik kan me er wat bij voorstellen. Slapen tussen de bomen in verschillende soorten kamers. Het mooist bedacht vind ik de Mirror Cube: vanwege de spiegelende zijvlakken van de kubus, valt deze straks bijna helemaal weg in het landschap.

Meer informatie hier: http://www.treehotel.se/en/start



vrijdag 9 juli 2010

boutique de luxe & van der valk = ...


Een Van der Valk Hotel, dat is meestal nou niet bepaald een hotel waar wij van Leuk Hotel warm voor lopen. Flauw natuurlijk. En misschien wordt t nog wel eens wat met de horecafamilie want er is een nieuw hotel open. In Drenthe... nee we zijn er nog niet geweest, dus we citeren - heel flauw - gewoon het persbericht. See for yourself! Want geef toe, deze foto's zien er goed uit!


{persbericht} Bij de naam Van der Valk denken Nederlanders gelijk aan de bijna nostalgische motels langs de snelweg. Inclusief een toekan op het dak. Gemütlich en een prima slaapplek on the road. Voor een weekendje weg speurt menig landgenoot liever urenlang op het web naar een überhip hotel waarvan de kamerprijs gelijk beslag legt op een groot deel van het creditcard limiet.  Jammer, want de nieuwste generatie Van der Valk hotels zijn juist verrassend anno nu ingericht. Eén van de mooiste telgen binnen de familie is Hotel Assen. Begin deze zomer zijn 52 extra ‘boutique-hotel-achtige’ kamers opgeleverd in het altijd liefelijke Drenthe. Hier hoeft voor een minivakantie nog niet al te diep in de buidel te worden getast. Luxe is ook gewoon te vinden in het Noorden des lands in de vorm van een suite met mini-privé-spa. Een geheim logeeradres dat bijna zonde is om te verklappen, zo fijn. {einde persbericht}


Meer informatie via http://www.hotelassen.nl/nl/