zondag 30 mei 2010

Landgoed Oldruitenborgh - stadspaleis aan de Zuiderzee (Vollenhove OV)


Honderden jaren staat het er al, dit landgoed aan de rand van het stadje Vollenhove. Je kunt er trouwen, feesten, vergaderen maar vooral ook erg leuk logeren. In het hoofdgebouw van Oldruitenborgh vind je elf kamers, geheel in stijl fijn klassiek ingericht. Een tikje Engels is het allemaal, statig ook maar dat past goed bij de omgeving. Daarnaast ligt op het landgoed het Benthuis, met daarin zes kamers met allemaal een eigen badkamer. Perfect voor wie met z’n familie een weekendje weg wil omdat oma 65 wordt. Dan is er ook nog het Koetshuis, met daarin drie kamers ook met eigen badkamer en toilet. Samen dus 20 kamers. De kamers worden verhuurd aan groepen maar ook als “gewone” B&B-kamer. Heel mooi is de tuin van het landgoed, prachtig aangelegd en gescheiden van de rest van Vollenhove door een eeuwenoude muur. 

Groenestraat 24

8325 AZ Vollenhove

0527-244600
www.oldruitenborgh.nl
20 kamers
prijs vanaf 120 euro inclusief ontbijt

Tips in de buurt:

Wie houdt van natuur, kan z’n hart hier ophalen. Twee mooie gebieden liggen vlakbij: De Weerribben en de Wieden. Je kunt er wandelen, fietsen en vaartochten maken.

Mooie stadjes zijn er ook, de havezate Vollenhove is zelf de moeite waard maar ook Marxveld even verderop. Of ga naar Blokzijl, Giethoorn, Kampen of Steenwijk. Eten kan leuk in Blokzijl, bij het bekende Kaatje of juist in het bruine café Geertien.

Geen opmerkingen: